UNIVERSEEL SUBJECTIVISME DEEL 3 WOPIA het gerealiseerde UTOPIA

We moeten eerlijk zijn, België, Nederland, het westen is al grotendeels Utopia maar de wereld is veel meer dan dat.. En ook onze Utopia, kan beter.

Laat ons zeggen Utopia, kan gebruikt worden als reflexie op een zo goed mogelijke samenleving. Een klein voorbeeld, criminaliteit in onze westerse wereld is nog steeds grotendeels gebaseerd op armoede, sociale maatregelen zijn de oplossingen, niet meer straffen, zoals nu het geval is.  Was het Utopia van T Moore, de ideale oplossing ? Neen !

Er waren ook beperkingen, maar we zijn verder geëvolueerd. De ideale oplossing is een open samenleving, t.t.z. een liberaal democratische samenleving waarin de rechten van het individu worden gerespecteerd, met een kapitalistische economie, en waar de  staat zorgt voor rechtvaardige randvoorwaarden van het economisch handelen en zorgt voor een sociaal vangnet, daarin is verlicht eigenbelang (universeel subjectivisme) een ideale drijfveer.

In enkele volgende delen spreken we nog over, de uitdrijvende cirkel van de moraal, de open samenleving en naar een betere wereld.  Volg ons verder op dit kanaal, werk met ons mee. Werk aan jezelf. Just do it !

 

 

 

Plaats een reactie