KAN DE TAART GROTER ?

Wil je solidariteit behouden ?, en hierdoor ook de individuele  vrijheid verzekeren.

Wil je dan ook de taart groter maken ? Want dit is een noodzaak !

Er is teveel armoede, miserie, in ons rijk land, in ons Utopia. Dit is dansen op een slappe koord, dit is politiek evenwicht zoeken.  Maar wij gaan er radicaal voor.

Als we met z’n allen beter en vrijer willen worden, zullen we met z’n allen iets moeten inleveren op onze ‘individuele’ rijkdom.  We zijn nu allen samen 8% rijker dan in 2007, elf jaar terug. Was het leven in 2007, zo slecht ? Ik ben geboren in 1950, wel ik kan spreken van een ander leven. Moeten we terug naar 1950,zeker niet op alle vlakken. Maar dat we met z’n allen, zuiniger, anders moeten gaan leven is een feit. Is dit slechter, neen ik denk het niet, want onze inperkingen kunnen vele anderen ten goede komen.

En daar draait het om, we hebben politici nodig die de sociale taart groter willen maken, maar dan ook de stukken eerlijker verdelen, en vooral de lasten zo eerlijk en ruim mogelijk verdelen. Welke Belg kent er nog onze schulden ? . Ja zo een 20 000 000 000 000 Frank (B) Velen kunnen het al niet meer uitspreken. Maar het komt neer op zo een 45.500 euro per Belg.

Om de schuld af te lossen moet iedere Belg, zijn ganse levensloopbaan van werken 1000e per jaar extra afbetalen, ofte een 100 euro per maand..kosten en intresten inbegrepen. Wat denk je ?

Momenteel werkt onze regering nog altijd zo (ondanks andere beloftes) dat de jaarlijkse schuld, aan het toenemen is (momenteel ongeveer zes miljard e,per jaar) en er zelfs geen euro vrij komt voor nieuw beleid, wat ‘broodnodig’ is.

Wat moeten we doen ? De taart vergroten, maar vanwaar komt de deeg, het meel, de eieren en de gist… Wijn weten het, en neen het is niet wat je denkt !

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s