OUD MAAR NIET OUT !!!

Jan Terlouw, eminent Nederlands politicus, natuurkundige, gaf me heel recent, de aanzet tot deze titel. De man, ondertussen 86, spreekt nog steeds gevleugelde woorden, en heel recent hoorde ik uit zijn mond, ‘we moeten de wereld goed achterlaten’

Diepzinnig, als je het even gaat ontleden. We kunnen alvast een encyclopedie opzetten over wat ‘goed achterlaten’ is. Maar er is maar één juiste uitleg. Zo goed dat de wereld blijft overleven voor altijd en iedereen na ons.  Maar die zin, wijst ook op de verantwoordelijkheid van elk van ons ! We zijn met z’n allen verantwoordelijk, elk op zijn plaats. We moeten ook altijd en overal die verantwoordelijkheid nemen, van jong tot oud. Want niemand mag out zijn. In onze zogezegde individuele maatschappij, dient ieder lid aan bod te komen, maar ook zijn verantwoordelijkheid te nemen.

Juist daarom vind ik, hierin de motivatie om ondanks ‘oud’ te zijn, nog steeds een inspanning te willen leveren om vele dingen te willen veranderen.

Wanneer heeft men de meeste wijsheid ? Wel juist. Men kan technisch hoog geschoold zijn, en tot de beste wetenschappers behoren. Maar wijs is hij of zij die van alles wat en veelvuldig proefde, maar ook de vrienden (mensen) maximaal poogt te ‘onderwijzen’ op hun verantwoordelijkheden.  Een taak die nooit af is. Dat ik daar het recht toe heb haal ik uit mijn vriendschap voor jou.

Ik heb het met name goed met je voor !!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s