TARIK JARDAOUN IL BELGIKI/IS STIJDER WAT DOEN WE MET HEM ???

Schrijf ik het, of schrijf ik het niet ?  Deze vraag roerde enorm mijn gedachten. Ik weet dat meer dan 90% van mijn lezers me gaat verafschuwen, maar ik moet eerst iets kwijt.

Ditmaal heb ik mijn inspiratie uit de houding van overgebleven familieleden van slachtoffers van de aanslag in Zaventem en Maalbeek, er is ondermeer Mevr. Christine Verhellen, die het project cirkels oprichte, maar ze is niet alleen. Hun ganse houding, en kracht is gebaseerd op vergeving, en niet op wraak. Hoe erg de feiten, hoe we ook de feiten dienen te veroordelen, het hoort ons niet toe om wraak te nemen, dan doen we net zoals, en vooral we wakkeren het geweld alleen maar verder aan. Als christen humanist zeg ik, geen oog om oog, tand om tand. Er moet gerechtigheid komen, de schade moet ingelost worden, maar dit kan niet gebeuren, door het leven van iemand af te nemen. De doodstraf voor Tarik il Belgiki, is geen waardig herstel van de schade. Dit is wraak !  Wraak van een maatschappij die niet klaar is met zijn eigen ethisch reveil. Wij westerse culturen zouden verder moeten staan, als we nu gelovig zijn of niet.

Wat ook de wreedheden van il Belgiki, wij als ‘goede’ mensen passen dit niet toe. Wij gaan voor menselijk herstel, en is dit straffeloosheid ? NEEN !! Maar als we net als hen handelen, bewijzen we onze eigen zwakte. Laat ons sterker zijn, laat ons niet meeheulen met de vele politici die dit andermaal aangrijpen als ‘de veiligheidsmaatregel bij uitstek!’

Valse veiligheid noem ik dat

Heer waar gaat dit eindigen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s