Pers voelt geen morele verantwoordelijkheid ! Is voetbalgekte eindelijk voorbij ?

Je kan het leuk vinden, je kan het zelfs af en toe fantastisch vinden…en waarom zou je er dan over zagen… Laat de mensen hun plezier, jij verzuurde appel.

Ja dan sta je daar. Wat dien je daarop te zeggen ? Wel het verrast me telkens als mensen die vraag stellen. Zie jij dan niet dat het pure commerce is, wat al in de tijd van de Grieken en de Romeinen, ja zelfs veel vroeger werkte.

Ja er mag, en moet plezier zijn, maar als het stof is gaan liggen dienen we terug te komen tot bisiness as usefull. Maar die bisiness vergeet gewoon dat er zovelen uit de boot vallen. Ik kan het niet meer verdragen dat er zovele duizenden, miljoenen verloren gaan aan brood en spelen, terwijl er nog steeds armoede is. Waarom dat geld niet pompen in massasporten, zoals, wandelen, fietsen, zwemmen, recreatief als ganse bevolking meer gaan bewegen. Dat zal ieder zijn gezondheid ten goede komen, en niet alleen de fysiek, maar ook de geest. En beiden samen, maken de mensen beter. We zijn nog maar juist de tijd van Tomorrow land, 300  miljoen euro omzet, voor een dance-party ? Is dit dan echt geen brood en spelen.. Is dit onze toekomst.

Vechten tegen windmolens ! Neen, wachten op een eerlijker maatschappij, niet opgejut door de statistiek van de cijfers, waar ook de media ziek in is. Ik kende de tijd van een andere berichtgeving, de activist, de waarheidszoeker, de sociaal bewogen man of vrouw, nu zijn het rariteiten. Witte merels, in een landschap van om ter sensationeelst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s