DE DERDE WEG

Premier Michell, gebruikte het ook al tijdens zijn poging zijn politieke status te behouden, en ja dus afgekeken van het ‘Marc Den Dodo’ verhaal. Maar voor ons, en laat ons eerlijk zijn, voor ons niet alleen, is de derde weg, meer dan een politieke uitweg uit een impasse.

Het is een levenswijze opgebouwd op een welfaristische visie op de ganse maatschappij. En niet opgebouwd op empathie, maar op een werkbare onverschilligheid. Tegenover solidariteit plaatsen wij onpersoonlijke rechtvaardigheid, noem het ook maar het universeel subjectivisme.

Voor ons is politiek (zorgen voor de polis) de diepe zorg om de menselijke kwetsbaarheid en de mogelijkheid scheppen voor ieder mens een zinvol leven te leiden in maximale vrijheid, die slechts daar stopt waar het anderen schaadt.

Daarom roepen we jullie allemaal op, tot het opnemen van je verantwoordelijkheden en het geloof dat jij het kan veranderen. Ja, jij bent belangrijk. HET GELUK IS NIET TE VINDEN IN JEZELF MAAR DOOR BETROKKENEHID (ENGAGEMENT) BIJ ANDEREN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s