WAT MOET IK DOEN ?

Als je wijze mensen spreekt over de huidige situatie rondom ons, en dan heb ik het niet alleen over de politieke situatie, maar over ons algemeen gedrag, dan stel ik een soort onverschilligheid vast.  Weliswaar vol goede bedoelingen, maar de meesten begrijpen niet dat onze maatschappij, en laat me nu toe het met een politieke term te omschrijven, namelijk zo verrechts, en dan heb ik het over de negatieve connotatie die kleeft aan het woord.

Er is een groot gebrek aan verantwoordelijkheidszin, waardoor vooral de zwaksten in de maatschappij het slachtoffer worden. En dan staan die wijzen schouderophalend te schudden, en komen met de woorden. We kunnen alleen verder doen, met dat goede, dat we dagelijks doen, en hopen. Ja dat klopt, vegen voor je eigen deur, zelf het voorbeeld geven van hoe het moet. Zelf in de bres springen. Maar er is meer volgens mij. We moeten dit allemaal niet alleen doen. We moeten ons ook laten horen (prediker worden, zie mijn vroegere schrijvens) en laten zien (activist zijn) Zie de 75.000 klimaat mars betogers. De regering zag hun signaal, en sloot prompt een beter klimaatakkoord. Maar daartegen over, de warmste week, honderdduizenden zetten een kleine stap, maar er komen geen fundamentele maatregelen die de armoede en noden definitief oplossen. Neen dus naar ‘gutmenschen’ wordt niet geluisterd. We moeten op straat komen, voor het idee, alle mensen eerst. Een mars van honderd duizend mensen voor een echte ‘inclusieve maatschappij’

We rekenen op uw activisme, stel nu je kandidatuur voor ons project (f b groep) ‘S.R. appel 18’, en steun ons in onze zucht naar een rechtvaardige verbeterde maatschappij, waarin jij als individu alle waardering en respect krijgt waar je recht op hebt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s